KARABÜK KENT VİZYONU 2037 ÇALIŞTAYI: BAŞKAN KÖSE’DEN TURİZM VE TARIM VURGUSU

Karabük'ün geleceğini şekillendirmek adına düzenlenen "Karabük Kent Vizyonu 2037" Çalıştayı'nda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, turizmde kalifiye eleman sorunu ve tarımın desteklenmesi konularına dikkat çekti.

Haziran 6, 2024 - 14:23
Haziran 6, 2024 - 14:27
 0  290
KARABÜK KENT VİZYONU 2037 ÇALIŞTAYI: BAŞKAN KÖSE’DEN TURİZM VE TARIM VURGUSU

Karabük'ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım, turizm, spor ve tarım alanlarında kalkınması adına vizyon belirlemek için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Karabük Kent Vizyonu 2037" Çalıştayı, Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÇALIŞTAYA GENİŞ KATILIM

Programa Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek, oda ve STK başkanları ile davetliler katıldı.

GELECEK VİZYONU İÇİN ÇALIŞMALAR

3 Nisan 1937’den 2037 yılına kadar geçen 100 yıllık süreç ve Karabük’ün yüzüncü yılında beklenen hedefler konulu toplantıda, protokol üyeleri bilim, sanat, eğitim, çevre, kentleşme, dijital dünya ve ulaşım gibi konularda düşünce ve önerilerini paylaştı.

BAŞKAN KÖSE’DEN TURİZM VE TARIM VURGUSU

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konuşmasında Karabük’ün turizm sektöründe kalifiye eleman sorununa dikkat çekerek, "Üniversitemiz aracılığı ile kısa süreli eğitimlerle nitelikli eleman probleminin önüne geçilebilecek akademiler kurulmalı. Geniş bir perspektiften bakacak olursak, iklim krizi ile mücadele edebilmek için tarımın desteklenmesi ve bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bu bölgede maksimum seviyede üretilmesi gerekir" dedi.

Köse ayrıca, "Safranın en kalitelisinin yetiştiği Safranbolu’da, tarımın desteklenmesi ve boş arazilerin işlenerek bölgenin ihtiyacı olan gıdanın üretilmesi, karbon ayak izini azaltma konusunda da önemli bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen çalıştay, katılımcıların düşünce ve önerilerini paylaşması ile sona erdi.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow