KARDEMİR, Yeşil Çelik Üretimi İçin Teknoloji ve İşbirliği Peşinde

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, yeşil çelik üretiminde adımlar atmak istediklerini belirterek, bu alanda teknoloji ve işbirliği olanaklarını değerlendireceklerini söyledi. Demir, ayrıca savunma sanayi sektörüne yönelik yüksek nitelikli çelik ve malzemelerin üretimine de odaklandıklarını ifade etti.

Aralık 31, 2023 - 13:30
 0  142
KARDEMİR, Yeşil Çelik Üretimi İçin Teknoloji ve İşbirliği Peşinde

KARDEMİR, çevre dostu üretim anlayışıyla yeşil çelik üretimine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, bu konuda devlet ve uluslararası alandan destek alacaklarını, ayrıca teknoloji ve işbirliği olanaklarını da kullanacaklarını açıkladı.

Demir, “Bu konuda çok hassasız, hassas olacağız. Bu konuda yapılacak yatırımların asla israf olmadığını, olmayacağını ve olmaması gerektiğini biliyoruz. Bu tür yatırımların hem devlet hem uluslararası alanda çeşitli destekleri var. Bu destekleri de olabildiğince kullanmak ve bir an önce yeşil çelik üretiminde adımlar atmak istiyoruz.” dedi.

Demir, yeşil çelik konusunda işbirliklerine hazır olduklarını bildirerek, bu alanda teknolojiyi de kullanmak istediklerini kaydetti. KARDEMİR’in teknoloji konusunda da yatırımlar yaptığına ve kendisini sürekli geliştirdiğine değinen Demir, “KARDEMİR ilk adım olarak ERP sisteminin birinci fazını entegre etmiş durumda. İkinci fazına geçiş çalışmaları devam ediyor. Üretimin her safhasının verilerinin hassas şekilde alınabilmesi, biriktirilmesi ve bunun analizi çok önemli.” diye konuştu.

Demir, Karabük Üniversitesi ile de teknoloji konusunda işbirliği yapacaklarını belirterek, “Demir Çelik Enstitüsü şu anda üniversitemizde kurulmuş durumda. Yetkin bir laboratuvarı var. Diğer taraftan Teknoparkın ve orada oluşturulacak belirli şirketlerin de demir çelik üretimi konusunda katkıda bulunmasını bekliyoruz. Karabük’ten dışarıya çeşitli bilgi transferleri yapmak ve belirli kabiliyetleri daha etkin kullanabileceğimiz, laboratuvar imkanlarını kullanabileceğimiz çeşitli kabiliyetli araştırmacılarımızı da işin içine katabileceğimiz şekilde gerek İstanbul gerekse Ankara’da küçük Teknopark ofisleri açıp işbirliği yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Demir, ayrıca KARDEMİR olarak bağlı şirketlerle de belirli bir güç çerçevesi oluşturduklarını söyledi. Demir, “Özellikle KARDÖKMAK ve KARÇEL düşünüldüğünde savunma sanayi sektöründe hizmet etmesini beklediğimiz yüksek alaşımlı, yüksek nitelikli çelik ve malzemelerin üretimi de bizi çeken bir konu. O daha butik, yani yıllık tüketimine baktığınızda 1000 tonu geçmeyecek bir rakam var. Bir entegre tesisin kapasitesini düşündüğünüzde çok küçük bir miktar ama belki o 1000 ton yıllık üretiminizin hepsinin getireceği değeri, getirecek nitelikte de bir değeri var. Hem ülkemiz için de stratejik. O açıdan da KARDÖKMAK’ı, hem çevre alanlarında hem de bu teknolojilerde kullanmak istiyoruz. KARÇEL’in de Demir Çelik Enstitüsünün katkılarıyla çelik konstrüksiyon binaların artık Türkiye’de etkin olması gerektiği, burada da belirli çözümleri çözüm ortaklarıyla hayata geçirmek üzere hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyetler yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow